Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea s-a răcit brusc, iar ploile au pus din nou stăpânire pe mare parte din țară. Până miercuri seară, meteorologii anunță instabilitate atmosferică, izolat grindină, iar în zonele înalte, lapoviță și chiar ninsori. Totuși, pentru minivacanța de 1 mai, vremea devine mai plăcută.

Specialiștii spun că este vorba de un front de aer rece care, după ce a traversat nordul continentului și cea mai mare parte din Europa centrală, a ajuns și la noi în țară.

Meda Andrei, meteorolog ANM: Această informare ne spune că încă nu scăpam de ploi, astăzi. Acestea vor fi prezente în toate regiunile țării. Mâine, în partea de centru, de sud și de est și, în rest, doar pe suprafețe mici, iar joi o să mai fie ploi în sud, e adevărat, pe alocuri, dar nu scăpam în totalitate de ele.

Vremea în weekendul cu minivacanța de 1 mai

”Vineri va fi o zi ceva mai frumoasă, pentru că în perioada sărbătorii de 1 mai, sâmbătă, duminică, luni, să fie mai multe ploi în regiunile intracarpatice: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, poate chiar și-n nordul Moldovei, vestul Olteniei. Aici să fie intervale cu ploi și descărcări electrice.

Se vede și soarele, dar din păcate, și reprize de ploaie în restul țării. Deocamdată pare a fi o vreme mai bună, mai multe ore cu soare și doar izolat și trecător, dacă este, să apară câțiva stropi de ploaie”, spune Meda Andrei, meteorolog ANM.

Temperaturile sunt destul de modeste până la sfârșitul săptămânii, în general între 10 și 18 grade.

Meda Andrei, meteorolog ANM: Cele mai mici temperaturi vor fi în Moldova, în nordul Moldovei, acolo vor fi localități cu cel mult 9-10 grade ziua, iar cel mai cald în Lunca Dunării. Aici, temperaturile mai pot depăși izolat 18 grade, să urce până la 19-20 de grade.

Vremea de 1 mai

”În weekend și de 1 mai se încălzește din nou. Avem temperaturi apropiate de normal, dar normalul devine tot mai plăcut termic, adică valori, în general, între 15 și 21 de grade”, spune Meda Andrei, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE