Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum afectează refugiații ucraineni turismul din orașul irlandez Killarney

Turismul în orașul irlandez Killarney a înregistrat o scădere uriașă, din cauza afluxului de refugiați din Ucraina, care solicită azil. Locurile de cazare ocupate acum de refugiați îi obligă pe turiștii străini să meargă în altă parte, ceea ce duce la o scădere a încasărilor.

Micul oraș Killarney este una dintre cele mai populare destinații turistice din Irlanda. De zeci de ani, acesta atrage milioane de vizitatori, în special din Statele Unite. Cu toate acestea, în acest an, numărul turiștilor a scăzut semnificativ. Un program pentru refugiați finanțat de guvern a înregistrat un aflux de aproape 4.000 de persoane.

Restaurantele sunt în pierdere

În Killarney, puțin sub 20% din populație este formată acum din cetățeni străini, în principal solicitanți de azil și refugiați. În timp ce cazarea lor este plătită de guvernul irlandez, puterea lor de cumpărare este foarte, foarte mică.

Acest lucru a făcut ca pub-urile și restaurantele să fie pe pierdere. Proprietarii au sentimentul că, dacă guvernul irlandez nu impune un plafon pentru numărul de refugiați și solicitanți de azil care intră în oraș, multe firme s-ar putea închide în lunile următoare.

Paul Treyvaud, proprietar de restaurant: "Strada High Street este cea care o duce cel mai rău. Hotelierii se descurcă bine, hotelurile care nu o fac o duc bine din cauza cererii și a ofertei, dar magazinele de lux resimt din plin scăderea cu 35-40%."

Pat Sheehan, proprietar de pub: "În timpul săptămânii, este mai liniște. Cred că, știți, s-a întâmplat în toată Irlanda, pentru că ei (ucrainenii n.r.) sunt plasați în diferite locuri din toată Irlanda. Nu-i învinovățesc pe ucraineni pentru că în țara lor este război, dar pentru turism, cu siguranță a afectat Irlanda."

Republica Irlanda are o populație de 5 milioane de locuitori. În prezent, 1 din 5 persoane este cetățean străin. Numărul refugiaților a crescut presiunea asupra cetățenilor irlandezi care caută cazare.

Camera de Comerț din Killarney nu a răspuns la întrebările adresate de Euronews. Nici Departamentul pentru Integrare al guvernului irlandez.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE