Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cu ce sumă a fost vândut, „Fortune Pink”, cel mai mare diamant roz, în formă de pară, din lume

Cel mai mare diamant roz în formă de pară s-a vândut cu aproape 28,6 milioane de euro. Piatra prețioasă a fost vedeta licitației casei Christie's de la Geneva.

Diamantul, de culoare roz intens și o calitatea excepțională, a fost montat pe un inel de aur şi are pe laturi două triunghiuri de diamant alb. Piatra are 18,18 carate, o cifră considerată norocoasă în Asia, potrivit casei de licitații.

Rahul Kadakia, șeful departamentului internațional pentru bijuterii: „Fortune Pink, după cum ați văzut, a fost destul de disputat de către trei clienți, aflați toți la telefon, iar piatra s-a vândut cu peste 28 de milioane și jumătate de dolari. Greutatea a fost foarte importantă, 18,18, motiv pentru care a fost numit „Fortune Pink” și, foarte potrivit, a fost achiziționat de un client privat asiatic.”

Piatra prețioasă descoperită în Brazilia a fost scoasă la vânzare după un turneu de prezentare în New York, Shanghai, Singapore și Taiwan. Recordul mondial pentru un diamant roz a fost stabilit în 2017, când o piatră cunoscută sub numele de Pink Star a fost vândută în Hong Kong pentru 71,2 milioane de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE