Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cozi la vulcanizări pentru schimbarea cauciucurilor. Ce amenzi riscă șoferii care circulă cu anvelopele uzate

Sunt cozi la vulcanizări în această perioadă, șoferii au început să schimbe anvelopele de iarnă cu cele de vară. Se fac liste, iar La unele service-uri clienții trebuie să aștepte chiar și două săptămâni să găsească un loc liber. Nu veți fi amendați dacă sunteți prinși cu anvelope de iarnă, dar dacă ele sunt uzate, riscați să primiți o amendă cuprinsă între 660 și 825 de lei. 

În service-urile auto și în vulcanizări se lucrează la foc automat. Șoferii fie stau la cozi interminabile pentru a schimba anvelopele de iarnă cu cele de vară, fie sunt mai norocoși și au deja o programare. 

”A venit vremea caldă și de-abia am găsit programare și așa, la băieți, pentru că e foarte aglomerat tot timpul”, a spus un client. 

Schimbarea anvelopelor la autoturisme costă între 140 și 330 de lei, în funcție de dimensiunea jantelor. Specialiștii nu recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă în sezonul cald. 

Cristian Răcan, director service: ”De principiu, atunci când anvelopa este uzată pe umeri, pe părțile laterale e clar că se datorează presiunii scăzute. De altfel, pot exista și probleme legate de geometrie. În clipa în care se vede o uzură neuniformă pe una din naturi anvelopei, recomandăm șoferilor să să meargă de urgență să verifice geometria roților.” 

Unii conducători auto au început să își pregătească mașinile pentru temperaturile ridicate.

”Au fost făcute verificări la instalația de climatizare, la instalația de ventilare, aerisire cu schimbarea filtrelor în anumite situații când acestea erau... sau mirosurile insuportabile de pe trecerea de la... Și chiar îmi aduc aminte că am schimbat și plăcuțele de frână”, a spus un alt client. 

Cristian Răcan, director service: ”Ar fi bine să facă o verificare și pe partea de climatizare, să se asigure că instalația de climatizare este în parametri, să facă o parcare cu freon, eventual igienizare a climei pentru a elimina bacteriile din sistemul de răcire. Ar fi indicat să verifice și fluidele mașinii, însemnând ulei, antigel, lichid de frână ș.a.m.d.” 

Ștergătoarele de parbriz și bateria sunt alte două elemente care trebuie verificate înainte de a porni la drum în sezonul cald.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE