Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Coreea de Sud a testat cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid

Publicat de: Euronews

Coreea de Sud a testat luni cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid deasupra mării, în zona insulei Jeju, a anunţat Ministerul Apărării sud-coreean, potrivit Reuters şi Yonhap.

Al treilea test de acest fel efectuat de Seul

Este vorba despre al treilea test de acest fel efectuat de Seul, precedentele teste având loc în martie şi decembrie 2022.

Lansarea rachetei a implicat tehnologie elaborată de Agenţia pentru Dezvoltarea Apărării de la Seul şi o rachetă spaţială şi un satelit produse de grupul sud-coreean Hanwha Systems.

''Imediat ce dezvoltarea vehiculului de lansare spaţială va fi completă, armata sud-coreeană va fi capabilă să lanseze mici sateliţi pentru supraveghere şi recunoaştere, în concordanţă cu nevoile noastre de securitate'', a precizat Ministerul Apărării de la Seul.

În viitor, Coreea de Sud va dezvolta un sistem de lansare a unor sateliţi cu o greutate de 500-700 kg pe orbita Pământului.

Seulul şi-a propus să trimită în spaţiu cinci sateliţi de recunoaştere până în 2025 pentru a monitoriza mai bine Coreea de Nord, în contextul creşterii temerilor legate de programele nuclear şi de rachete ale Phenianului.

Pe 21 noiembrie, Coreea de Nord a plasat pe orbită primul său satelit de spionaj, după două tentative eşuate efectuate anterior în acest an. De asemenea, Phenianul a efectuat în aprilie şi iulie două teste ale rachetei sale balistice intercontinentale Hwasong-18.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE