Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Nord a efectuat exerciții nucleare tactice. „E un avertisment sever pentru inamici”

Coreea de Nord a anunțat că lansările de rachete efectuate în ultimele săptămâni au fost exerciții „nucleare tactice”, supravegheate personal de liderul de la Phenian, Kim Jong un, conform agenției nord-coreene de presă ACTC.

"Unităţile Armatei Populare Coreene (APC) responsabile cu utilizarea de arme nucleare tactice au organizat exerciţii militare între 25 septembrie şi 9 octombrie pentru a testa şi evalua capacitatea de descurajare şi de contraatac nuclear a ţării, ceea ce este un avertisment sever pentru inamici", a menţionat agenția ACTC, preluată de Agerpres.

Presa nord-coreeană a precizat că exercițiile au avut loc pe fondul manevrelor militare comune americano-sud-coreene în regiune, pe care le-a catalogat drept „o atitudine nefericită care agravează şi mai mult tensiunea din regiune, constituind o ameninţare militară deschisă”

Cele şapte lansări de rachete efectuate de armata nord-coreeană au fost exerciţii de "simulare a unui război real".

"Kim Jong Un, secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea şi preşedintele Comisiei militare centrale, a condus exerciţiile militare de la faţa locului", a mai precizat agenţia de stat nord-coreeană.

Câtă vreme discuțiile privind dezarmarea Coreei de Nord se află de mai mult timp în impas, autoritățile de la Phenian și-au intensificat testele de înarmare de la începutul anului. O rachetă balistică a fost lansată deasupra Japoniei săptămâna trecută, prima în cinci ani.

De asemenea, mai mulți oficiali au confirmat că Phenianul a finalizat pregătirile pentru un nou test nuclear, care ar fi cel de-al şaptelea din istoria sa şi primul din 2017.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE