Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazul tulburător al copilului ucis de tată, în Alba. Alertați de mamă, polițiștii au stat trei ore la ușă, fără să poată interveni

Un nou episod în care autoritățile se dovedesc a fi neputincioase. Un copil de un an a fost omorât de tatăl lui, care s-a sinucis, apoi, într-un apartament închiriat din Alba Iulia. În lipsa unui indiciu clar despre locul în care se afla bărbatul și intențiile sale, polițiștii nu au putut să spargă ușa la timp.

Totul s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-a certat la telefon cu mama copilului. Femeia, la ora 1 noaptea, a sunat la 112 și a spus că se teme pentru fiul ei, pe care-l lăsase în grija fostului său partener.

Polițiștii au luat legătura, tot prin telefon, cu tatăl, care nu părea agitat și le-a zis că cel mic este bine, însă apoi nu a mai răspuns la telefon și nici la ușa apartamentului, în care locuia cu chirie.

Polițiștii au așteptat mai multe ore la ușă

Ajunși la apartament, fără să audă zgomote din interior, agenții au fost nevoiți să respecte legea. Așa că au așteptat mai multe ore, pentru că proprietarul locuinței nu le-a dat voie să spargă ușa.

Abia când proprietarul a venit cu cheile și a văzut că intrarea este blocată pe interior, a permis echipajului să pătrundă cu forța. Era ora 5 dimineața. Tatăl și copilul de un an nu mai erau în viață.

Neputința poliției de a acționa în astfel de cazuri amintește de crimele din Caracal. Atunci, una dintre fetele sechestrate a reușit să cheme poliția în ajutor, dar intervenția a avut loc abia după 19 ore.

Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba: Apelul a fost la ora 1, femeia a spus ca vrea să știe că fiul ei e bine, că e la tatăl lui, dar nu a spus că viața cuiva ar fi în pericol. Polițiștii au luat legătura cu el, i-au spus motivul căutării, el a zis că copilul e bine, foarte calm, fără să trădeze agitație. A închis și nu a mai răspuns, a venit proprietarul, și-a dat acordul sa fie spartă ușa. Nu a existat niciun moment vreun indiciu ca el ar fi violent cu copilul.

Legea ne dă voie să intrăm fără acordul proprietarului, dacă există indicii că persoana e în pericol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE