Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copiii, victimele războiului din Ucraina. Profesorii reușesc uneori să aducă în clase aparențele unei vieți normale

Publicat de: Euronews

Agresiunea a Rusiei împotriva Ucrainei a schimbat radical viața copiilor din zonele afectate de război. Iar profesorii din școli încearcă, măcar pe parcursul orelor de clasă, să-i facă să uite de ororile conflictului armat. Mai ales că mulți dintre copii își au părinții pe front. 

Chiar dacă țara lor este devastată de război, dascălii din Kiev reușesc uneori să aducă în clase aparențele unei vieți normale. Elevii dintr-o școală culeg fructe și pregătesc gem pentru a-l trimite soldaților din prima linie. În localitățile din Donbass, în apropierea liniei frontului, elevii, dar și profesorii, au trebuit să se adapteze unor situații și mai grele. Oleksandr Pogorielov și-a transformat sufrageria într-o sală de clasă după ce școala din sat a fost distrusă de un bombardament. 

Oleksandr Pogorielov, profesor: „Când școala a fost distrusă, am decis să ofer lecții acasă. Să vină copiii, să fac ore cu ei, să comunice între ei. Este mai bine să fac lecții cu copiii, să-i văd, decât să comunicăm prin intermediul unui monitor”. 

Profesorul Oleksandr Pogorielov are 11 elevi, cei care au mai rămas în localitatea devastată de război. El le este acum profesor de limbă și literatură ucraineană, de biologie, de geografie și de matematică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE