Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copiii reginei Elisabeta a II-a se adună vineri la căpătâiul mamei lor, în cadrul „Priveghiului Prinţilor”

Regele Charles al III-lea, prinţesa Anne, prinţul Andrew şi prinţul Edward se vor reculege vineri la căpătâiul mamei lor, regina Elisabeta a II-a, în cadrul „Priveghiului Prinţilor” o tradiţie pe care cei patru au respectat-o şi atunci când sicriul suveranei se afla la Edinburgh, conform presei britanice.

La Edinburgh a fost pentru prima oară în istorie când la Priveghiul Prinţilor a participat şi o prinţesă. Toţi cei patru copii ai reginei s-au aşezat în jurul catafalcului şi s-au recules timp de 10 minute în tăcere. La priveghiul de la Edinburgh au asistat, fără să participe, regina consoartă Camilla şi Sophie, contesă de Wessex.

Acest Priveghi al Prinţilor va fi repetat şi vineri, la ora locală 19:30, la Westminster Hall, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.

Prinţul Andrew, din nou în haină militară

Regina Elisabeta a II-a are patru copii din căsnicia cu prinţul consort Philip. Charles, fiul cel mare, actualul rege Charles al III-lea, s-a născut la 14 noiembrie 1948. Prinţul Andrew, duce de York, s-a născut la 19 februarie 1960. Prinţul Edward, conte de Essex, s-a născut la 10 martie 1964. Prinţesa regală Anne s-a născut la 15 august 1950 şi este singura fiică a reginei Elisabeta a II-a.

Cu ocazia acestui priveghi şi doar cu această ocazie, conform publicaţiei The Sun, prinţul Andrew, căruia i-au fost retrase toate rangurile militare după scandalul Jeffrey Epstein, va avea dreptul de a îmbrăca din nou haina militară. La priveghiul de la Edinburgh prinţul Andrew a participat îmbrăcat în haine civile. Andrew, care a fost ofiţer în Marina regală în timpul Războiului Malvinelor (insulele Falkland), a primit o dispensă excepţională de a îmbrăca din nou uniforma militară pentru Priveghiul Prinţilor de vineri de la Westminster Hall.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE