Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Controale la granița Slovaciei cu Cehia, pe fondul creșterii migrației ilegale

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Vor fi reintroduse verificările la frontiera dintre Slovacia și Cehia, începând de joi, 29 septembrie, anunță Ministerul Afacerilor Externe de la București. Măsura temporară, luată de Cehia pe fondul intensificării migrației ilegale, privește punctele de trecere a frontierei terestre și fluviale. Controalele în vămi vor fi în vigoare până în data de 8 noiembrie, la miezul nopții.

Crește timpul de așteptare

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe cetățenii și transportatorii români care intenționează să călătorească în Cehia sau să tranziteze țara că ar putea avea de așteptat mai mult la frontiere. Acestea pot fi traversate numai cu documente de identitate sau călătorie valabile sau cu acte care atestă reședința în Republica Cehă. Trecerea frontierei prin alte locuri decât cele permise este considerată contravenție și va fi pedepsită cu amenzi între 200 și 2.000 de euro.

Românii care vor avea nevoie de ajutor pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420257532090; +420257533965; +420257530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Praga: +420607078501.

Distribuie

Taguri