Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consiliera care l-a acuzat pe Joe Biden de agresiuni sexuale a dezertat în Rusia. Tara Reade: ”Mă simt foarte protejată”

Tara Reade, o fostă angajată a Senatului SUA care l-a acuzat pe Joe Biden de agresiuni sexuale, a anunțat marți că a dezertat în Rusia. Ea a apărut alături de o agentă a serviciilor ruse de informații care a fost condamnată la închisoare în Statele Unite, relatează The Guardian.

”Sunt în continuare puțin uluită, dar mă simt foarte bine”, a afirmat Tara Reade pentru Sputnik, o agenție rusă favorabilă președintelui Vladimir Putin.

Reade a fost surprinsă în prezența Mariei Butina, o agentă a serviciilor ruse de informații care a fost condamnată la închisoare în Statele Unite și care, în prezent, face parte din Parlamentul de la Moscova.

”Mă simt foarte protejată și în siguranță”, a afirmat ea.

În vârstă de 59 de ani, Tara Reade a fost consiliera lui Joe Biden, pe când era senator al statului Delaware.

Tara Reade susține că Joe Biden ar fi agresat-o

În anul 2020, Reade a stârnit controverse, în perioada în care Joe Biden intrase în cursa internă din Partidul Democrat pentru a fi nominalizat candidat la președinție. Consiliera a afirmat că în anul 1993, politicianul democrat ar fi împins-o spre un perete și ar fi agresat-o. În apărarea sa, Biden a respins în repetate rânduri acuzațiile.

În conferința de presă la care a participat în Rusia, Reade s-a prezentat ca ”scriitoare, publicistă și fostă consilieră a lui Joe Biden”.

”O apreciez mult pe Maria (Butina, n.red) și pe toți cei care m-au protejat într-o perioadă în care mi-a fost foarte greu să îmi dau seama dacă sunt în siguranță sau nu. "Pur și simplu nu am vrut să mă duc acasă și să stau într-o cușcă sau să fiu ucisă, care erau practic cele două variante pe care le aveam”, a afirmat ea, potrivit sursei citate.

Fosta consilieră a lui Biden care a dezertat în Rusia. ”Mă simt ca acasă la Moscova”

În interviul acordat agenției Sputnik, Tara Reade a afirmat că decizia de a dezerta în Rusia a fost una ”foarte dificilă”.

”Nu sunt o persoană impulsivă. Nu mă grăbesc deloc și analizez punctele de vedere. (...) Am simțit că, pe măsură ce vin alegerile [din 2024] și sunt atât de multe în joc, aproape că este mai bine să stau aici și să fiu în siguranță”, a mărturisit fosta consilieră a lui Joe Biden.

În prezent, Joe Biden și-a anunțat intrarea în cursă pentru al doilea mandat la Casa Albă. Ca președinte, democratul s-a implicat pentru a menține sprijinul internațional pentru Ucraina, care se luptă pentru a respinge invazia rusă.

Reade a spus: "Fraților și surorilor mele din Rusia, îmi pare rău că în prezent elitele americane aleg să aibă o poziție atât de agresivă. Să știți doar că cei mai mulți dintre cetățenii americani vor să fie prieteni și speră că putem avea din nou unitate. Mă bucur de timpul petrecut la Moscova și mă simt foarte bine acasă”, a mai spus Tara Reade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE