Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Conferință pentru reconstrucția Ucrainei. Reuniunea la care participă mai mulți șefi de guvern are loc în Germania

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski participă astăzi la conferința pentru reconstrucția Ucrainei, organizată în Germania. La discuții sunt prezenți mai mulți șefi de guverne, dar și reprezentanți ai unor companii și organizații internaționale. Un accent deosebit va fi pus pe reconstrucția urgentă a sectorului energetic, distrus de bombardamentele puternice ale armatei ruse, a scris Zelenski pe rețelele de socializare.

După conferința pentru reconstrucția Ucrainei, Volodimir Zelenski se va întâlni cu cancelarul german, Olaf Scholz, dar și cu președintele și șeful legislativului de la Berlin. Ei vor discuta despre menținerea ajutorului german pentru armata ucraineană. Germania și Ucraina examinează proiecte de producere în comun a armamentului. În prezent, Berlinul este unul dintre principalii furnizori de armament pentru Ucraina.   

Armata rusă continuă bombardamentele asupra orașelor ucrainene

Între timp, armata rusă continuă bombardamentele asupra orașelor ucrainene. Cel puțin, un om a murit, iar alți șase au fost răniți în orașul Harkov. 

Evhen Vasilenko, reprezentant al Serviciului pentru Situații de Urgență: ”Inamicul a lansat un atac masiv cu bombe asupra orașului Harkov. A fost lovit sectorul privat, case private. Sunt mai multe distrugeri, atât case cât și alte construcții.” 

Pentru a face față ofensivei ruse, Kievul a lansat o nouă campanie de mobilizare. În prezent, Rusia are aproape jumătate de milion de soldați pe teritoriul Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE