Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concurs de atletism pe caniculă. La 40 de grade, sportivii se întrec la Cupa României

În timp ce majoritatea dintre noi ne ferim cât putem în aceste zile de caniculă, sunt și oameni care depun un efort fizic maxim exact când temperatura este mai fierbinte. Și astăzi, pe o temperatură de peste 40 de grade Celsius, sportivii de performanță concurează din nou sub un soare dogoritor la Cupa României la atletism.

Participantă la campionatul național școlar, Bianca Coșerariu, spune că simțea cum îi ard tălpile pe pista de atletism.

„Foarte greu, pista frige extrem de tare. Până și prin încălțări o simt, este extrem de greu”, a mărturisit Bianca Coșerariu.

Euronews a stat de vorbă și cu o atletă de bază din echipa națională, Ana Nesteriuc, deținătoarea a peste 20 de titluri de campioană națională și care spune că nu a mai alergat niciodată pe o pistă fierbinte, cu 60 de grade .

„Este sufocant. Nu am alergat de foarte mulți ani pe o așa temperatură mare. Este greu, pentru că simți mult mai tare efortul. Pista frige puțin, dar nu este comod nici în pantofii cu cui”, a spus Ana Nesteriuc.

Dacă atleții de performanță pot concura în condiții de caniculă, având asistență medicală și specialiști care îi supraveghează, sportivilor amatori li se recomandă să evite efortul fizic în aceste zile cu temperaturi excesive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE