Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania Google, amendată cu două milioane de euro în Franța

Gigantul tehnologic Google a fost amendat în Franța cu două milioane de euro în legătură cu motorul său de căutare și cu aplicația Google Play Store, potrivit Euronews.com.

Direcția Generală pentru Concurență, Consum și Control al Fraudelor din Franța a declarat că societatea nu a respectat normele privind furnizarea unor informații referitoare la criteriile de clasificare.

Compania spune că a făcut mai multe modificări

De asemenea, autoritatea de supraveghere a mai spus că în căutările privind cazarea în domeniul turismului nu au existat explicații privind prețurile, iar Google Play Store nu a oferit consumatorilor motive pentru a nu publica recenziile lor la aplicații.

În urma unor inspecții efectuate în 2021, departamentul național de investigații al DGCCRF a constatat că motorul de căutare Google "nu a furnizat informații privind criteriile utilizate pentru clasificarea rezultatelor".

Departamentul antifraudă al Google a declarat că, de atunci, "a corectat o parte din deficiența sancționată", iar compania a spus că regretă faptul că modificările nu au fost luate în considerare de agenție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE