Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania chineză BYD, la un pas de a deveni cel mai mare producător de mașini electrice după scăderea vânzărilor Tesla

Grupul chinez BYD urmează să detroneze Tesla, compania controlată de Elon Musk, din poziția de cel mai mare producător de automobile electrice din lume, după ce vânzările acestuia au început să crească, relatează publicația Bloomberg, citată de Agerpres.

În perioada iulie-septembrie, BYD a vândut 431.603 vehicule complet electrice, în creștere cu 23% față de trimestrul al doilea. Prin comparația, compania americană Tesla a livrat la nivel mondial 435.059 de automobile. În aceste condiții, decalajul de doar 3.456 de unităţi dintre cei doi producători este cel mai mic înregistrat până în acest moment.

”BYD va vinde mai multe autovehicule de pasageri complet electrice decât Tesla în trimestrul patru", a precizat Taylor Ogan, directorul la fondul de investiţii Snow Bull Capital, care deţine acţiuni la ambele companii, conform sursei citate.

Tesla, amenințată de creșterea vânzărilor chinezilor de la BYD

În cazul în care automobilelor electrice li se adaugă şi modelele hibride, BYD a vândut un număr total de 822.094 de autovehicule în trimestrul care s-a încheiat la 30 septembrie. Acest lucru reprezintă un nou record pentru producător care își consolidează poziția de cea mai bine vândută marcă de mașini din China.

Chiar dacă a devenit cunoscută pentru modelele sale vândute la prețuri accesibile, BYD a făcut progrese în extinderea gamei sale, ceea ce a contribuit și la creșterea vânzărilor.

Compania chineză a adăugat două noi mărci de automobile electrice de lux, Yangwang şi Fang Cheng Bao, pentru a intra pe segmentul de preţ de un milion de yuani (137.000 de dolari), mai mult decât dublu faţă de cele mai scumpe vehicule pe care le vindea anterior, notează sursa citată.

Tesla își pregătește fabricile pentru Cybertruck și noul sedan Model 3

În schimb, livrările Tesla au fost mai scăzute cu aproape 20.000 de unități decât se estimase în trimestrul al treilea, pe măsură ce constructorul american își pregăteşte uzinele pentru a produce o nouă versiune a sedanului Model 3, precum şi noua camionetă Cybertruck.

Cu toate acestea, compania controlată de Elon Musk şi-a confirmat obiectivul anual care prevede vânzarea a 1,8 milioane de vehicule. La rândul său, BYD vrea să comercializeze aproximativ trei milioane de vehicule, inclusiv hibride.

Atât BYD, cât şi Tesla au intrat în vizorul autorităţilor europene, care au demarat o investigaţie asupra subvenţiilor acordate producătorilor chinezi de automobile electrice. În opinia Bruxelles-ului, acest lucru le conferă un avantaj incorect faţă de producătorii europeni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE