Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisia Europeană a cheltuit 387.000 de euro pentru o petrecere în metavers la care au participat doar 5 persoane

Doar cinci persoane au venit marți, 29 noiembrie, la o petrecere organizată de departamentul de asistență externă al Comisiei Europene în metavers. Petrecerea, organizată în metavers cu avataruri care dansau pe muzică house pe o plajă tropicală, avea scopul de a-i face pe tineri să fie entuziasmați de UE, potrivit Politico.

Corespondentul Devex, Vince Chadwick, a scris pe Twitter că, în cele din urmă, a fost singurul invitat rămas la petrecere, după „discuții inițiale cu ceilalți aproximativ cinci oameni care au apărut”.

Departamentul de ajutor extern al Comisiei a cheltuit în total 387.000 de euro pentru a dezvolta o platformă în metavers în vederea promovării inițiativei sale Global Gateway, potrivit Devex.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat pentru Devex că scopul postării promoționale a fost acela de a „crește gradul de conștientizare a ceea ce face UE pe scena mondială” în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care se găsesc „în principal pe TikTok și Instagram”, care sunt „neutri cu privire la UE”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE