Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod galben de vânt în mare parte din ţară. Cum vrea fi vremea în București

Administraţia Naţională a Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod galben de intensificări ale vântului valabilă marţi local în sudul, centrul şi estul ţării, unde vor fi rafale de 55...65 km/h, şi mai ales în nordul Moldovei şi sudul Transilvaniei, unde viteza vântului ajunge la 75...85 km/h.

Pe de altă parte, la Bucureşti vremea se va încălzi semnificativ, devenind deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie.

Temperatura maximă va fi de 18...19 grade (peste 10 grade faţă de cea normală), iar cea minimă de 3...5 grade. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu rafale de 50...55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

ANM a emis un Cod galben de vânt pentru mai multe județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de vânt, ce vizează mai multe zone din Muntenia, Transilvania şi Dobrogea, în următoarele două ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţul Buzău (localităţile: Lopătari, Gura Teghii, Vintilă Vodă, Mânzăleşti, Bisoca, Brăeşti, Săruleşti şi Chiliile) intensificările vântului vor trece de 70 - 90 km/h, în timp ce în localităţi din judeţele Sălaj, Cluj, Alba, Braşov, Sibiu şi Constanţa rafalele vor depăşi 55 - 60 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE