Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clotilde Armand susține că Primăria Sectorului 1 nu va mai plăti burse și finanța cămine pentru vârstnici dacă nu va fi adoptat bugetul

Edilul Clotilde Armand a avertizat că Primăria Sectorului 1 nu va mai putea plăti burse, utilitățile pentru școli, nu va mai putea finanța sistemul de protecție a copilului și căminele pentru persoanele vârstnice dacă nu va fi adoptat bugetul Primăriei Sectorului 1. Miercuri este a zecea ședință când bugetul este pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru a fi votat.

"Două luni coaliţia PSD-PNL se răzbună pe comunitate. (...) Dacă nu votează astăzi bugetul, consilierii PNL-PSD sunt direct responsabili pentru că nu vom mai avea fonduri să plătim cele 3.100 de indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap sau pe cei 360 de asistenţi care au grijă de persoanele cu handicap.

Nu mai avem fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru persoane vârstnice. Nu vom mai putea plăti burselor şcolare, plăţile utilităţilor către şcoli, finanţarea celui mai important spital de urgenţă din ţară şi a celui mai mare spital de copii din România. Astăzi este a zecea încercare de a trece bugetul Sectorului 1 pentru anul 2023", a spus primarul Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Potrivit Agerpres, Direcţia Management Economic din Primăria Sectorului 1 a atras atenția că, dacă nu este votat rapid proiectul de buget, va fi suspendată plata cheltuielilor pentru învăţământul de masă şi special, a burselor, a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare, a stimulentelor educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate, a drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă şi a celor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul special, a învăţământului particular şi confesional, acreditate, finanţarea căminelor pentru persoane vârstnice, a "Programului pentru şcoli al României", a sistemului de protecţie a copilului, a centrelor de zi şi rezidenţiale pentru persoane adulte cu handicap.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE