Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu, despre riscul ca România să fie atrasă într-un conflict cu Rusia. ”Nu există niciun pericol iminent în această perioadă”

Președintele PSD a declarat că nu există niciun pericol iminent ca România să fie atrasă într-un conflict cu Rusia sau de a fi implicată direct în Ucraina.

Marcel Ciolacu a fost întrebat cât de periculos este incidentul în care o dronă americană a fost doborâtă deasupra Mării Negre de două avioane rusești.

”În primul rând pentru România nu există niciun pericol şi oricum am analiza, cu orice specialist, pentru România nu există niciun pericol iminent în această perioadă de a fi atrasă într-un conflict cu Rusia sau o implicare directă în Ucraina. În schimb, România face parte din NATO şi alături de forţele aliate ale parteneriatului strategic cu Statele Unite ajutăm cât putem de mult Ucraina în acest război total nedrept şi incorect", a afirmat preşedintele PSD, la Digi24, potrivit Agerpres.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat că este exclus ca România să iasă din NATO şi să fie neutră.

"În astfel de momente vedem cât este de importantă apartenenţa României la Uniunea Europeană şi la NATO. Este exclus (ca România să iasă din NATO - n.r.). Există voci, am văzut că există şi partide pro-ruse în Bulgaria, apar astfel de lucruri în situaţii de criză", a menționat Marcel Ciolacu.

Reacția liderului social democrat vine în contextul în care un incident cu o dronă de tip Reaper, de fabricaţie americană, a avut loc în spaţiul internaţional aerian de deasupra Mării Negre. Două avioane ruseşti Su-27 au efectuat o interceptare catalogată, de americani, drept "nesigură şi neprofesionistă".

Secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, a declarat miercuri că Rusia va încerca să recupereze drona americană doborâtă deasupra Mării Negre în urma unui incident cu avioane de vânătoare ruseşti, pe care oficialul rus l-a descris drept o confirmare a "participării directe" a SUA în războiul din Ucraina

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE