Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Bucureștiul, în topul mondial al aglomerației în trafic. Nicușor Dan: Traficul vine din faptul că de 20 de ani orașul se dezvoltă haotic

  • Bucureștiul s-a clasat pe locul 8 în topul celor mai aglomerate orașe din lume, potrivit indexului anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom. În Europa, țara noastră s-a situat pe locul 4.
  • În 2023, bucureștenii au pierdut în trafic 150 de ore în plus din cauza aglomerației, viteza medie de deplasare la ora de vârf fiind de circa 17 km/oră.
  • Primarul Capitalei Nicușor Dan susține că traficul din București este generat în cea mai mare parte din cauza construirii haotice a blocurilor.

Află ce măsuri vrea să ia Nicușor Dan ca Bucureștiul să nu mai fie în topul mondial al aglomerației în trafic.

Sistem special pentru nevăzători, la oficiile poștale. În România sunt 90.000 de persoane nevăzătoare

  • Nevăzătorii și persoanele cu deficiențe de vedere se pot descurca mai ușor dacă vor să apeleze la serviciile poștale.
  • În sediile centrale ale Poștei Române a fost pus în funcțiune un sistem de ghidare care detectează persoanele ce au nevoie de ajutor, chiar cu 50 de metri înainte de a ajunge la intrarea în oficiul poștal.
  • Apoi le oferă îndrumare audio, fie pentru a se descurca independent, fie pentru a fi preluat de un angajat.

Află cum funcționează sistemul special pentru nevăzători din oficiile poștale.

Taylor Swift primește o subvenție de la autoritățile din Singapore pentru concertul din Turneul "The Eras”

  • Autorităţile din Singapore au dezvăluit marţi că au acordat o subvenţie cântăreţei americane Taylor Swift, o stea globală a muzicii pop, pentru a concerta în oraşul-stat, singura etapă din Asia de Sud-Est a turneului său "The Eras".
  • Ministerul Culturii şi Oficiul de Turism din Singapore au precizat că autorităţile au lucrat direct cu organizatorii turneului pentru a stabili detaliile evenimentului.
  • Taylor Swift urmează să susţină la începutul lunii martie şase concerte sold-out pe Stadionul Naţional din Singapore, unde sunt aşteptaţi peste 300.000 de spectatori.

Vezi când are programate Taylor Swift concerte în Europa.

Neuralink anunță succesul primului implant cerebral. Pacientul poate controla mouse-ul prin intermediul gândurilor

  • Primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink pare să se fi recuperat complet şi este capabil să controleze un mouse de calculator cu ajutorul gândurilor sale, a declarat luni seară fondatorul acestui start-up american, Elon Musk.
  • Potrivit lui Elon Musk, compania Neuralink încearcă acum să obţină cât mai multe clickuri din partea pacientului.
  • Compania americană a implantat cu succes un cip în creierul primului său pacient uman luna trecută, după ce a primit aprobarea de recrutare pentru studii pe oameni în septembrie 2023.

Citește mai multe detalii despre primul implant cerebral realizat de Neuralink.

SUA vor adopta vineri ''sancţiuni majore'' împotriva Moscovei, ca urmare a morții lui Navalnîi

  • Statele Unite ale Americii vor adopta vineri o serie de "sancţiuni majore" împotriva Moscovei în urma decesului în închisoare al opozantului rus Alexei Navalnîi, a anunţat marţi Casa Albă.
  • Moartea lui Navalnîi, 47 de ani, într-o închisoare îndepărtată din regiunea arctică unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare după ce supravieţuise în 2020 unei otrăviri de care el acuza Kremlinul, a fost anunţată vineri de autorităţile ruse.
  • Navalnîi a murit după trei ani de detenţie.

Află mai multe informații despre motivul pentru care SUA aplică sancțiuni Rusiei după moartea lui Alexei Navalnîi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE