Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Omegle s-a închis definitiv

-Omegle, un popular serviciu de video chat live, care conecta utilizatorii în mod aleatoriu, s-a închis după 14 ani.

-Anunțul a fost făcut de fondatorul site-ului, Leif K Brooks, care a spus că operarea serviciului nu mai este sustenabilă, nici din punct de vedere financiar, nici psihologic" și că lupta pentru a împiedica utilizarea abuzivă a acestuia este "pur și simplu prea mult".

-Omegle și-a câștigat de-a lungul timpului o reputație de spațiu digital nesigur, mai ales pentru minorii care puteau fi expuși ușor la abuzuri sexuale.

Citește mai multe despre decizia de a închide definitiv site-ul Omegle.

Bogdan Aurescu, primul român ales judecător la Curtea Internațională de Justiție

-Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu a primit un post de judecător la Curtea Internațională de Justiție, cel mai important tribunal al ONU.

-El a primit 117 voturi de la Adunarea Generală a Națiunilor Unite și alte 9 voturi de la Consiliul de Securitate al ONU.

-Mandatul unui judecător este de 9 ani și el poate fi reales pentru două mandate.

Citește mai multe despre noua funcție pe care a primit-o Bogdan Aurescu.

David Popovici a câştigat proba de 100 m liber la Campionatele Naţionale de înot

-Sportivul român David Popovici (CS Dinamo) a câştigat proba de 100 m liber, joi, la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt (25 metri).

-Popovici a fost cronometrat în finală cu timpul de 46 sec 76/100.

-Competiţia constituie o ultimă repetiţie înaintea Europenelor de seniori (5-10 decembrie) din acelaşi complex olimpic de nataţie.

Citește mai multe despre noua victorie a lui David Popovici.

Curtea de Apel Bari a suspendat extrădarea lui Ionel Arsene

-Ionel Arsene are de ispășit o pedeapsă de șase ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, după ce a cerut mită peste trei milioane de lei de la un om de afaceri.

-Înainte de condamnare, el a fugit în Italia.

-Însă Curtea de Apel din Bari a suspendat, pentru moment, predarea sa pe motive medicale.

Citește mai multe despre decizia Curții de Apel din Italia.

Zelenski spunei că are 'un plan' pentru o contraofensivă reuşită anul viitor

-Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări joi că are un plan de luptă prin care armata ucraineană să elibereze anul viitor mai multe oraşe ocupate de Rusia în estul şi sudul Ucraine.

-Zelenski a criticat din nou lentoarea livrării de armament occidental şi a recunoscut că la Kiev provoacă îngrijorare atitudinea unor politicieni republicani din SUA.

-Zelenski a cerut Occidentului să transfere Ucrainei pentru reconstrucţie toate activele ruseşti îngheţate, care însumează circa 400 de miliarde de euro.

Citeșe mai multe despre declarațiile lui Volodimir Zelenski.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE