Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China trimite doi urși panda în Qatar. Aceștia au fost făcuți cadou special pentru Cupa Mondială de fotbal

O pereche de urși panda gigant trimisă cadou de China către Qatar a sosit în orașul Al Khor, înainte de Cupa Mondială de fotbal care începe de luna viitoare. Aceștia vor fi plasați într-o incintă special construită, care imită condițiile habitatului natural al urșilor panda.

Urșii panda vor sta în carantină timp de cel puțin 21 de zile înainte ca vizitatorii să aibă voie să îi vadă. Jing Jing, un mascul în vârstă de patru ani, care cântărește 120 de kilograme, a primit numele arab Suhail, iar femela, în vârstă de trei ani, are 70 de kilograme și a fost numită Thuraya.

Tim Bouts, director al Centrului Al Wabra pentru conservarea faunei: Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării pentru urșii panda din Qatar. Ei se află într-un adăpost construit la comandă, care are temperaturi ce imită temperaturile din Sichuan pe tot parcursul anului, astfel încât să ne asigurăm că se află mereu într-o zonă neutră din punct de vedere termic, pentru a nu suferi de stres termic aici. Așa că este un lucru care a fost realizat.

Opt sute de kilograme de bambus proaspăt vor fi transportate în fiecare săptămână pentru a-i hrăni. Ambasadorul Chinei în Qatar, a spus că cei doi urși panda vor beneficia de condiții cât mai apropiate de cele din habitatul lor natural.

Zhou Jian, ambasadorul Chinei în Qatar: Ambele părți au făcut tot posibilul pentru a oferi o viață confortabilă urșilor panda giganți. Puteți vedea că guvernul din Qatar a construit una dintre cele mai spațioase și moderne incinte din lume pentru urșii panda.

Urșii panda, care se înmulțesc rar în sălbăticie, rămân printre cele mai amenințate specii din lume. Se estimează că 1.800 de urși panda trăiesc în sălbăticie, în timp ce alți 500 se află în grădini zoologice sau rezervații, majoritatea în Sichuan.

Qatar se așteaptă la aproximativ 1,2 milioane de vizitatori în timpul Cupei Mondiale, care începe pe 20 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE