Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Charles Michel vede un punct de cotitură în războiul din Ucraina: Săptămânile şi lunile următoare vor fi decisive

Publicat de: Euronews

Săptămânile ce urmează vor fi „decisive” pentru rezultatul războiului din Ucraina, a apreciat joi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care le-a cerut liderilor statelor membre ale Uniunii Europene să răspundă cererilor de înarmare formulate de Kiev, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

La reuniunea de la Bruxelles este prezent ca invitat şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Următoarele săptămâni şi următoarele luni vor fi probabil decisive. Este momentul să desfăşurăm un sprijin maximal”, a spus Charles Michel în cadrul summitului UE de la Bruxelles, solicitând pentru Ucraina „muniţii, artilerie, rachete, vehicule, sisteme de apărare”.

Pe de altă parte, înaltul responsabil european a afirmat că până la finalul acestui an va fi realizată o actualizare a procesului de integrare a Ucrainei în structurile europene.

Ursula von der Leyen promite sprijin pentru Ucraina

La rândul său, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat că Ucraina poate conta pe sprijinul oferit de Uniunea Europeană „acum şi în viitor”.

Ea a anunţat că viitorul set de sancţiuni UE va viza o serie de lideri militari şi politici ruşi, pe „propagandiştii lui Putin”, şi va include interdicţii asupra exporturilor în valoare de peste 10 miliarde de euro.

Von der Leyen a precizat că în prezent au loc discuţii despre înfiinţarea unui tribunal care să judece crimele comise de Rusia, la nivelul UE existând dorinţă politică în această privinţă. „Rusia trebuie să plătească pentru distrugerile cauzate şi pentru sângele vărsat”, a accentuat şefa executivului UE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE