Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Charles Michel la Hiroshima: Invazia rusă în Ucraina şi testul de rachetă al Coreei de Nord, o ameninţare la adresa securităţii globale

Publicat de: Euronews

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită în oraşul japonez Hiroshima, primul din istorie care a fost atacat cu bombă nucleară, a declarat vineri că invazia rusă în Ucraina şi recentul test de rachetă al Coreei de Nord constituie o ameninţare la adresa securităţii globale, informează Reuters, citat de Agerpres.

Charles Michel a subliniat că Hiroshima constituie "un memento puternic al urgenţei" de a întări regulile internaţionale pentru dezarmare nucleară şi controlul armelor.

"În timp ce vorbim, securitatea globală este sub ameninţare. Rusia, un stat ce deţine arme nucleare... atacă naţiunea suverană Ucraina, făcând referiri ruşinoase şi inacceptabile la utilizarea de arme nucleare", a spus Michel.

Oficialii europeni, vizită oficială în Japonia

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, desfăşoară o vizită oficială în Japonia, unde au avut întrevederi cu premierul Fumio Kishida şi cu alţi oficiali niponi.

Joi, Ursula von der Leyen a declarat că Rusia este "ameninţarea cea mai directă" la adresa ordinii mondiale din cauza invaziei lansate împotriva Ucrainei.

Invazia rusă din Ucraina a stârnit temeri privind apariţia celei mai grave confruntări dintre Rusia şi SUA de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Rusia şi SUA sunt de departe cele mai mari puteri nucleare ale lumii: Rusia deţine circa 6257 focoase nucleare, iar cele trei puteri nucleare din NATO - SUA, Marea Britanie şi Franţa - au circa 6065 împreună, conform Asociaţiei pentru controlul armamentelor, o organizaţie independentă din Washington.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE