Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Charles Michel denunţă un comportament „agresiv” al Phenianului după ce Coreea de Nord a lansat 23 de rachete

Publicat de: Euronews

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-a declarat miercuri „revoltat” de lansarea de către Coreea de Nord a cel puţin 23 de rachete, dintre care una a căzut lângă apele teritoriale sud-coreene, şi a denunţat comportamentul „agresiv” şi „iresponsabil” al Phenianului, informează AFP, citată de Agerpres.

„În numele Uniunii Europene, exprim solidaritatea noastră cu Coreea (de Sud) şi alte ţări din regiune”, a adăugat el pe Twitter.

Coreeea de Nord a lansat 23 de rachete

Coreea de Nord a lansat miercuri cel puţin 23 de rachete, dintre care una a căzut lângă apele teritoriale sud-coreene, provocând o escaladare puternică a tensiunilor cu Seulul, care a ripostat lansând la rândul său trei rachete spre mare.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a criticat aspru „provocarea” Phenianului, denunţând o „invazie teritorială de facto”.

Rusia a îndemnat „toată lumea să-şi păstreze calmul”, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Toate părţile din acest conflict trebuie să evite să ia vreo măsură susceptibilă să provoace o escaladare a tensiunilor”, a spus Peskov, subliniind că „situaţia din peninsulă este deja destul de tensionată”.

Armata nord-coreeană a tras, de asemenea, peste o sută de tiruri de artilerie în „zona-tampon” maritimă dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, într-un moment în care Seulul şi Washingtonul efectuează în regiune importante manevre aeriene, denunţate de Phenian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE