Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CFR Cluj, campioana României pentru a 5-a oară consecutiv

CFR Cluj a câștigat al cincilea titlu consecutiv de campioană a României la fotbal. Lupta pentru titlu s-a încheiat cu o etapă înaintea campionatului, după ce clujenii au bătut Universitatea Craiova cu 2 la 1. Astfel, CFR Cluj s-a distanțat de rivala FCSB la patru puncte și ajunge la opt trofee de campioană a României.

CFR Cluj şi-a trecut astfel în palmares al optulea titlu de campioană, după cele din 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020 şi 2021, reamintește Agerpres.

Ardelenii au deschis scorul rapid în meciul cu Universitatea, prin ghanezul Bismark Adjei-Boateng (2), dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, la lovitura liberă executată de Ciprian Deac. Atacantul croat Gabriel Debeljuh a majorat diferenţa (57), după o eroare gravă a fundaşului Valerică Găman. Universitatea a marcat prin Alexandru Mateiu (61), un un şut din drop din marginea careului, după o minge respinsă de apărarea gazdelor la un corner. Oaspeţii au căutat egalarea, dar nu au reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol.

CFR are patru victorii consecutive în play-off, în timp ce Universitatea a pierdut al treilea meci la rând (două în campionat, unul în Cupa României) şi patru partide din ultimele cinci jocuri în campionat şi cupă.

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, duminică seara, după câştigarea titlului, că a trăit la intensitate maximă finalul partidei cu Universitatea Craiova. "Îi felicit pe aceşti băieţi, au făcut un lucru minunat. De asemenea îi felicit pe cei de la FC Voluntari, nu mă aşteptam (n.r. - să o încurce pe contracandidata la titlu FCSB). Pentru că atunci când auzi că se joacă acasă la FCSB când trebuia să se joace la Voluntari... te gândeşti că nu mai ai nicio şansă. Dar iată că Voluntari şi Craiova au arătat că acest campionat s-a jucat pe teren”, a spus Petrescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE