Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel puțin șase morți, după ce o ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat în Canalul Mânecii

Cel puțin șase migranţi, între care un afgan, au murit sâmbătă dimineața în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi în Canalul Mânecii, au anunţat prefectura maritimă locală şi parchetul, citată de AFP, transmite Agerpres. De asemenea, mai mulți pasageri sunt căutați.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat în largul Sangatte, în Pas-de-Calais, „în jurul orei 02.00”, potrivit parchetului.

„Cinci până la zece pasageri” sunt în continuare căutaţi, au anunţat prefectura maritimă locală şi parchetul, citată de AFP. Pe de altă parte, alți 55 au fost salvați, au transmis autoritățile.

În primă fază, o persoană a fost declarată moartă, iar ulterior, celelalte cinci victime, preluate de o barcă de salvare a Societăţii naţionale de salvare în mare (SNSM), au fost declarate şi ele decedate la sosirea în portul Calais a navei, a precizat un purtător de cuvânt al prefecturii maritime a Canalului Mânecii și a Mării Nordului.

Prima victimă înregistrată este un bărbat de origine afgană de 25 până la 30 de ani, a anunţat parchetul din Boulogne-sur-Mer, care a deschis o anchetă.

Din 2018 încoace, peste 100.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, o traversare foarte periculoasă, potrivit unui bilanţ realizat vineri de AFP pe baza cifrelor oficiale britanice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE