Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce înseamnă cartonașul roșu rotund în fotbal. Avertismentul, arătat într-un meci din Cupa Angliei, nu este o premieră

Un meci din Cupa Angliei a adus un moment inedit. Centralul Dean Whitestone a scos din buzunar un cartonaș roșu rotund când a eliminat un jucător de pe teren. Deși nu a fost pentru prima oară în istoria fotbalului când a fost arătat acest avertisment, fanii s-au întrebat imediat care este semnificația.

Momentul a avut loc în meciul dintre  Wrexham și Sheffield United, din runda a patra a Cupei Angliei. În minutul 71, Daniel David Jebbison de la Sheffield United a fost eliminat de pe teren. Însă arbitrul nu i-a arătat fotbalistului cartonașul roșu dreptunghiular, cu care suntem cu toții obișnuiți, ci a scos din buzunar un cartonaș rotund, tot de culoare roșie.

Imediat au început să apară și întrebările referitoare la semnificația acestui cartonaș, iar explicația a venit pe forumul RefChat. Potrivit sursei citate, „cartonașele circulare și ovale au fost introduse inițial pentru a „ajuta" jucătorii care nu puteau face diferența între culori. De asemenea, a fost iintrodus și pentru a ajuta arbitrul care dorea să scoată cartonașul rapid, forma indicându-i ce cartonaș scoate.”

Nu este prima oară când un arbitru folosește cartonașul roșu rotund în timpul unui meci oficial. Uriah Rennie, fost arbitru în Premier League, obișnuia să folosească acest tip de cartonaș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE