Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sinéad O'Connor a murit ”din cauze naturale”, au anunțat medicii legiști

Cauza morții lui Sinéad O'Connor a fost anunțată, la șase luni după ce cântăreața irlandeză s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani, potrivit The Independent.

Sinéad O'Connor a murit pe 26 iulie, după ce a fost găsită fără suflare la o adresă rezidențială din Herne Hill, în sud-estul Londrei.

Ea a fost declarată moartă la fața locului, poliția locală declarând la momentul respectiv că moartea ei nu este tratată ca fiind suspectă.

Deși la momentul respectiv nu a fost precizată cauza morții, marți (9 ianuarie), un medic legist a decis că O'Connor a murit din cauze naturale.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Southwark Coroners Court a declarat "Aceasta este pentru a confirma că doamna O'Connor a murit din cauze naturale. Prin urmare, medicul legist și-a încetat implicarea în cazul morții ei".

Sinéad O'Connor a murit la câteva luni după decesul fiului ei

Sinéad O'Connor, laureată a premiului Brit Award, a fost înmormântată în Bray, comitatul Wicklow, în luna august, în cadrul unei ceremonii la care au participat oficiali irlandezi, rude, prieteni și colegii săi.

Decesul ei a survenit la câteva luni după moartea fiului ei Shane, în vârstă de 17 ani, care s-a sinucis în ianuarie 2022. În urma morții fiului ei, O'Connor a declarat că nu va mai cânta niciodată, deoarece nu mai are "nimic de cântat", iar ulterior și-a anulat următoarele date din turneu.

Cu doar câteva ore înainte de a fi anunțată cauza morții sale, s-a anunțat că un concert special de omagiere a lui O'Connor și a regretatului solist al trupei Pogues, Shane MacGowan, va avea loc la Carnegie Hall din New York, în luna martie. Cântăreții irlandezi Glen Hansard, David Gray, Dropkick Murphys, Cat Power și Amanda Palmer se numără printre muzicienii participanți, iar alții urmează să fie anunțați.

Sinéad O'Connor și Shane MacGowan, ambii decedați anul trecut, se cunoșteau de ani de zile. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în anii '80 și au înregistrat împreună piesa "Haunted" pentru filmul Sid and Nancy din 1986.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE