Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Predoiu ”Până la finalul anului 2024, toți românii ar putea beneficia de o carte electronică de identitate”

Până la finalul anului 2024, toți românii ar putea beneficia de o carte electronică de identitate, a declarat ministrul de interne Cătălin Predoiu într-un interviu . El a precizat că 17 mii de cărți electronice de identitate au fost deja distribuite în Cluj-Napoca și în restul județului Cluj în cadrul unui proiect pilot.

Ministrul a explicat că acest proiect ar fi urmat să fie extins la nivel național în anul 2023, dar acest lucru nu a fost posibil anul trecut nu din cauza Ministerul Afacerilor Interne, ci a unei companii franceze care ar fi urmat să furnizeze anumite componente tehnologice necesare pentru imprimarea acestor cărți electronice de identitate:

E un proiect pe care l-am găsit întârziat, dar aș vrea să subliniez, nu este întârziat din culpa vreunei structuri a Ministerului Afacerilor Interne, sau din culpa vreunui ministru anterior. Aici este implicată și Imprimeria Națională pentru finanțarea întregului proiect și pentru eliberarea planchetelor. Iar Imprimeria Națională a avut un contract extern cu un furnizor al unui hardware necesar pentru emiterea cărții electronice de identitate, furnizor care a avut dificultăți câteva luni de zile anul trecut”, a subliniat ministrul Predoiu.

Ministrul de interne a menționat că furnizorul francez s-a reangajat să livreze la timp aceste produse în pe noile scheme și sper ca în cursul anului 2024: ”Soluția a fost să se reia dialogul competitiv undeva în jur de 17 ianuarie, când trebuie depusă oferta, iar Compania Națională de Imprimerie trebuie să o evalueze. Am reușit să deblocăm lucrurile, iar eu sper ca la finalul anului 2024 să avem implementat acest proiect”, a adăugat ministrul Cătălin Predoiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE