Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cătălin Drulă, despre Demisia lui Sorin Cîmpeanu: Un plagiator mai puțin în guvern

Cătălin Drulă, președintele USR și fost ministru al Transporturilor, salută demisia ministrului Sorin Cîmpeanu din fruntea ministerului Educației, într-o postare pe Facebook. Acesta a spus că Guvernul a rămas fără un plagiator.

"Un plagiator mai puțin în guvern. N-a mai prins moțiunea USR de marți. Așteptăm și demisia celuilalt: Ciucă.", transmite liderul USR, Cătălin Drulă, despre demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

USR şi Forţa Dreptei au depus, marţi, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care se numeşte "România educată să fure. Sorin Cîmpeanu face şcoala de ruşine". Moţiunea urma să fie dezbătută şi supusă votului marţea viitoare.

Săptămâna aceasta, jurnalista Emilia Șercan a scris site-ul PressOne că Sorin Cîmpeanu și-a însușit în anul 2006, cu „modificări neînsemnate”, 96 de pagini dintr-un curs semnat de doi profesori universitari de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Ministrul Educației a răspuns acestor acuzații și a spus că "obiectivul principal" al acestora este „blocarea legilor educaţiei”. Ulterior, Cîmpeanu s-a disculpat publicând o scrisoare a coordonatorului său de doctorat care spune că i-a predat cu bună știință capitolele respective din suportul de curs.

În ultimele zile, mai mulți reprezentanți ai societății civile au cerut demisia lui Sorin Cîmpeanu, în urma acuzațiilor de palgiat.

Sorin Cîmpeanu a venit la conducerea Ministerului Educației la 23 decembrie 2020, odată cu instalarea Guvernului Florin Cîțu, după alegerile parlamentare. Acesta a mai deținut funcția și în perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015, în Guvernul Victor Ponta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE