Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Când va fi gata investigația privind majorarea ROBOR. Anunțul șefului Consiliului Concurenței

Investigația Consiliul Concurenței pe piața bancară pentru posibile înțelegeri în ceea ce privește majorarea ROBOR ar urma să fie gata cel mai probabil la începutul anului viitor. Anunțul a fost făcut de către șeful autorității, Bogdan Chirițoiu.

Acesta a precizat că ar putea fi date amenzi băncilor comparabile sau chiar mai mari decât au fost aplicate companiilor petroliere- în valoare de 220 de milioane de euro.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Mai mult de jumătate din personal a fost implicat. Suntem în faza de procesare a datelor. Dacă ne hotărâm să dăm amenzi, cel mai devreme la finalul anului, mai probabil anul viitor. Dar suspciunea rămâne, da.

Dacă e să dăm amenzi la bănci, singura noastră șansă să dăm amenzi mai marei decât am dat la petrol, acolo au fost 220 de milioane, grosul la Petrom, e adevărat. Asta cu băncile este singura noastră șansă vreodată să ajungem la o asemena sumă. în rest, nu ai companii atât de mari. dacă se va ajunge la amenzi, sigur sumele vor fi mari”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE