Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campionatul național de securitate cibernetică. 29 de tineri și-au testat competențele digitale, pe parcursul a 16 ore

Cei mai talentați elevi și studenți din România s-au întrecut la Campionatul Național de Securitate Cibernetică. 16 ore de luptă continuă cu viruși cibernetici și atacuri dintre cele mai serioase, menite să pună la pământ infrastructuri critice – acestea au fost probele prin care au trebuit să treacă vicitorii experți cyber în etapa finală a competiției. Zilnic în România sunt raportate peste 20.000 de atacuri cibernetice.

29 de persoane au participat la etapa finala a  Campionatul de Securitate Cibernetice. Cei mai buni dintre ei vor avea șansa să fie cooptați în lotul României care reprezintă țara noastră la Campionatul European, competiție la care în 2019 România a devenit campioana Europei.

Unii concurenți abia au terminat liceul

Campionatul este deja la a patra ediție. Este organizat de Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Serviciul Român de Informații cu scopul de a-i descoperi pe cei mai talentați tineri care pot contracara un atac cibernetic.

Dan Cîmpeaun, șef DNSC: ”Foarte hotărați, determinați la finalul a celei de-a doua zile de concurs intens și brutal. Au fost în total 16 ore de lupta de exercițiu cu problemele tehnice sunt tipurile de oameni de care avem disperată nevoie.”

Cezar Bărbuceanu, expert DNSC: ”Concursul se bazează pe mai multe probe tehnice să vadă cum abordează un atac și dacă raportează în funcție de mai multe aspecte niște informații cheie.

Zilnic, Directoratul Național de Securitate Cibernetică detectează între 500.000 și 800.000 de incidente de securitate cibernetică, dintre care 20.000 sunt atacuri.

Dan Cîmpean, șef DNSC: ”Scanări nediscriminatorii, asta îngrijorează firme mari, instituții guvernamentale, dar și organizații mici, școli, primării. Sunt sistematic scanate, se încearcă diverse atacuri motivate de interes financiar.”

Câștigătorii Campionatului Național de Securitate Cibernetică au primit și premii în bani. De anul viitor, organizatorii vor să le garanteze câștigătorilor un loc în universitățile de profil din țară, fără să dea admitere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE