Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bulgaria vrea reluarea discuțiilor pentru livrările de gaze din Rusia

Bulgaria va trebui să poarte discuții cu firma rusă Gazprom privind reluarea livrărilor de gaze naturale, după ce acestea au fost oprite în luna aprilie. Anunțul a fost făcut luni de ministrul interimar al Energiei, Rossen Hristov, în condițiile în care Guvernul de la Sofia a promis să asigure un nivel adecvat de aprovizionare cu gaze în această iarnă.

Ministrul bulgar nu a precizat când vor avea loc negocierile cu Gazprom, cu toate că autoritățile de la Sofia au anunțat că vor negocia săptămâna aceasta cu Azerbaidjanul pentru majorarea livrărilor de gaze și pentru aprovizionarea cu traderi de gaze din Turcia, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

"Ţinând cont de solicitările din partea companiilor şi a sindicatelor, în realitate discuţiile cu Gazprom privind reluarea livrărilor sunt inevitabile", a afirmat Rossen Hristov, conform sursei citate.

Peste 90% din gazele naturale importate de Bulgaria proveneau din Rusia. În 27 aprilie, compania rusă Gazprom a oprit livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, după ce nu au fost efectuate plăți în ruble pentru livrarea combustibilului de către cele două țări.

În fiecare an, Bulgaria consumă aproximativ trei miliarde de metri cubi de gaze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE