Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biletele pentru finala concursului Eurovision, epuizate în 36 de minute. Care au fost prețurile

Biletele pentru marea finală a concursului Eurovision 2023, organizat la Liverpool, în Marea Britanie, s-au epuizat în puţin peste 30 de minute, marţi, au anunţat organizatorii, potrivit Reuters și Agerpres.

Marea Britanie găzduieşte cea de-al 67-a ediţie a concursului Eurovision în locul Ucrainei, câştigătoarea competiţiei de anul trecut. Ca urmare a invaziei în curs a Rusiei asupra Ucrainei, Kievul a predat îndatoririle de gazdă Marii Britanii, care s-a clasat pe poziţia secundă la Eurovision Song Contest 2022.

Ce preț au avut biletele

Biletele pentru marea finală au avut preţuri cuprinse între 160 şi 380 de lire sterline (192-456 de dolari americani), iar cele puse în vânzare pentru cele două semifinale au avut preţuri cuprinse între 90 şi 290 de lire sterline.

Aproximativ 3.000 de bilete pentru cele nouă spectacole în total - şase repetiţii, două semifinale şi marea finală - vor fi disponibile pentru ucrainenii strămutaţi în Marea Britanie în schimbul a 20 de lire sterline pe bilet, a anunţat guvernul britanic luna trecută, notează Reuters.

Biletele pentru concursul Eurovision organizat în acest an la Liverpool au fost puse în vânzare marţi.

În funcţie de spectacol, fanii pot achiziţiona patru până la şase bilete de persoană.

Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare.

Semifinalele vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar marea finală - pe 13 mai.

România la Eurovision 2023

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”. Reprezentantul României va concura în a doua semifinală.

Eurovision este cea mai importantă competiție muzicală din Europa, organizată din anul 1956 de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice. Show-ul este transmis în întreaga Europă, dar și în afara continentului, în Australia, Asia şi Statele Unite.

De altfel, datorită popularității pe care competiția o are în Australia, țara a fost invitată să participe la concurs, din anul 2015, reușind cea mai bună performanță în anul 2016, când s-a clasat pe poziția a doua.

Istoria României la Eurovision

România a participat la Eurovision de 21 de ori începând cu anul 1994. Cea mai bună performanță a fost locul 3, ocupat de două ori: în 2005 cu Luminița Anghel și Sistem („Let Me Try”) și în 2010 cu Paula Seling și Ovi („Playing With Fire”).

România a mai obținut un loc 4, în 2006 cu Mihai Trăistariu - „Tornero”.

În 2018, 2019 și 2021, România a ratat calificarea în finala competiției.

Anul trecut, reprezentatul României, Wrs cu piesa „Llamame”, a ocupat locul 18 în finala de la Torino.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE