Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul George Enescu 2023: Biletele vor fi puse în vânzare astăzi. Cine sunt artiștii invitați

Publicat de: Euronews

Sub sloganul Generozitate prin Muzică, în total, peste 3.500 de artişti invitaţi, 150 de solişti şi 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 ţări şi nu mai puţin de nouă orchestre româneşti sunt prezente anul acesta la Festivalul Internațional George Enescu, organizat între 27 august și 24 septembrie 2023.  

Biletele individuale pentru ediţia din acest an a Festivalului Enescu sunt puse în vânzare începând de miercuri, 1 februarie, de la ora 12:00, pe www.eventim.ro, informează Agerpres.

Artiștii invitați la Festivalul George Enescu 2023

Printre marile nume ale muzicii clasice care revin la București se numără dirijorii Sir Simon Rattle, Zubin Mehta, Manfred Honeck, Paavo Jarvi, pianistele Martha Argerich şi Yuja Wang, violoncelistul francez Gautier Capuçon și fratele său, violonistul Renaud Capuçon, dar și violonista Janine Jansen.

Pe scenele de la Sala Palatului și Ateneul Român vor urca în premieră artiștii Alexander Krichel, Alena Baeva, Avi Avital, Aida Garifullina, Igor Levit, Kent Nagano, Hannu Lintu, Philippe Herreweghe, Augustin Hadelich şi Klaus Makela.

De asemenea, prestigioase ansambluri Gewandhaus Leipzig, Liszt Chamber Orchestra, Gothenborg Symphony, Collegium Vocale Gent, Berlin Academy of American Music, Manchester Camerata vor concerta pentru prima dată la București.

Vor reveni în program și Concertele de la Miezul Nopții, susținute de invitați de prestigiu pe scena Ateneului, începând cu ora 22.30.

Concerte educative dedicate copiilor

O premieră absolută în cadrul celei de-a 26-a ediţii a festivalului o reprezintă seria de concerte educative dedicate copiilor, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon.

Nouă orchestre româneşti, în interpretări excepţionale, sunt reunite, la rândul lor, în cadrul unei noi serii de concerte: Stagiunea Orchestrelor Româneşti.

Şi "Operele în concert" vor aduce aduce unele dintre cele mai rafinate lucrări în primă audiţie în România - Othello, de Verdi, în interpretarea Orchestrei şi Corului Maggio Musicale Fiorentino; Billy Budd, de Britten, cu Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta dirijorului Hannu Lintu; sau The Fairy-Queen, de Purcell, cu Les Arts Florissants.

Totodată, muzica lui George Enescu va fi prezentă în ediţia 2023 în interpretări internaţionale de calibru, opera Oedipe revenind în programul festivalului în coproducţie cu Opera Naţională Bucureşti, iar Simfonia Nr.3 în Do Major, de George Enescu, va fi interpretată de Orchestra Naţională a Franţei, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru.

Programul complet al ediţiei poate fi consultat pe www.festivalenescu.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE