Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bilete de 2 euro la cinema, pentru persoanele de peste 65 de ani. Măsura pe care autoritățile vor să o implementeze în Spania

Persoanele de peste 65 de ani din Spania ar putea în curând să meargă la cinema pentru doar 2 euro în zilele de marți, conform noilor planuri dezvăluite de premierul Pedro Sánchez.

Ideea vine la un an după ce guvernul socialist a introdus un program de vouchere culturale pentru tineri, care oferă tinerilor de 18 ani 400 de euro pentru a-i cheltui pe cărți, viniluri, festivaluri, piese de teatru, expoziții și filme.

De acest proiect ar putea beneficia 9,5 milioane de persoane, încurajând persoanele în vârstă să meargă la cinematografe pentru a combate "sedentarismul, mai ales după anii "foarte dificili" ai pandemiei Covid-19, potrivit Euronews Culture.

De asemenea, se intenționează să sprijine o importantă industrie culturală spaniolă.

Pe Twitter, Sanchez a scris: "Tocmai am fost la familia Ortega, care conduce singurul multiplex din Puertollano încă din anii 1980. Le-am spus că vom aproba ca persoanele în vârstă să meargă la cinema marțea pentru 2 euro."

Acest nou program va avea o investiție de 10 milioane de euro și va fi lansat în colaborare cu principalele asociații din sectorul expozițional. De asemenea, va contribui la "transformarea Spaniei într-un mare centru audiovizual", a declarat Sanchez.

De asemenea, Sanchez a precizat că, pentru prima dată, fondul de protecție a filmelor, care oferă ajutoare pentru producție, a ajuns la 107 milioane de euro în 2023.

Schema are posibilitatea de a fi derulată și în altă zi, deoarece unele cinematografe din diferite municipalități se deschid doar în weekend.

Unidas Podemos a mai spus că va propune partenerilor săi de coaliție din guvern ca planul să fie extins pentru a ajunge la mai multe persoane, cum ar fi șomerii și persoanele cu venituri mici, persoanele cu dizabilități și tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE