Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bărbat arestat, după o explozie controlată în fața Palatului Buckingham

Un bărbat a fost arestat în fața Palatului Buckingham, după ce a aruncat ceea ce se bănuiește a fi cartușe de pușcă în incinta palatului, a anunțat poliția.

Materialele au fost recuperate și vor fi duse pentru o examinare de specialitate.

Poliția a efectuat o explozie controlată după ce bărbatul a fost găsit și în posesia unei genți suspecte.

Potrivit Skynews, comisarul șef al Poliției Metropolitane, Joseph McDonald, a declarat: "Ofițerii au intervenit imediat pentru a-l reține pe bărbat. Acesta a fost prins și a fost dus în custodia poliției. Nu au fost raportate focuri de armă sau răniri ale ofițerilor sau ale publicului. Ofițerii rămân la fața locului și se continuă cercetările".

Drumurile au fost redeschise la scurt timp, iar majoritatea restricțiilor au fost ridicate.

Bărbatul a fost arestat sub suspiciunea că deține o armă ofensivă, a spus Scotland Yard.

Planul de securitate al Regatului Unit pentru încoronarea Regelui a fost pregătit de ani de zile

Încoronarea regelui va fi o operațiune "complexă", pe mai multe fronturi, pentru poliție, care se străduiește să stăvilească potențialele amenințări teroriste, protestele perturbatoare și oportuniștii criminali din mulțimea densă.

Mii de ofițeri sunt chemați din toată Marea Britanie pentru această ocazie, care are loc la câteva luni după o operațiune uriașă de protecție a funeraliilor reginei Elisabeta a II-a.

Potrivit The Independent, autoritățile se pregătesc pentru potențiale perturbări semnificative în urma protestelor, monitorizând în același timp jihadiștii, neonaziștii și alți extremiști care aduc injurii familiei regală ca simbol al statului britanic.

Ofițeri înarmați vor fi detașați pentru a asigura paza participanților la încoronare și a demnitarilor străini, în timp ce poliția este, de asemenea, responsabilă pentru a se asigura că locațiile în care se desfășoară evenimentele sunt sigure.

Echipele de căutare vor cerceta traseul procesiunii, de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey, pentru a găsi potențiale amenințări ascunse în cabine telefonice, canale de scurgere, coșuri de gunoi și alte obiecte de uz cotidian, înainte de a sigila drumurile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE