Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac cu bâta de baseball în biroul unui congressman în SUA. Doi angajați au fost răniți. Atacatorul a fost reținut

Un bărbat înarmat cu o bâtă de baseball din metal a pătruns în biroul unui congressman democrat din Virgina și a început să lovească angajații. Atacatorul a fost reținut de poliție. Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, a condamnat atacul. 

Bărbatul a intrat în biroul parlamentar și a întrebat unde este politicianul. Congressmanul democrat Gerry Connolly, membru al Camerei Reprezentanților, nu se afla la birou în momentul incidentului. Atacatorul a început să lovească angajații cu bâta de baseball, inclusiv o tânără stagiară.

Poliția a venit la fața locului în cinci minute și l-a localizat imediat pe atacator. 

”Am găsit două victime. Nu au răni care să le pună viața în pericol. Amândouă au fost transportate la spitale din zonă. La acest moment, suspectul este în custodia poliției”, a declarat Lisa Gardner, Poliția din Fairfax. 

Oamenii care se aflau în birou au trăit momente de panică. 

”Era evident că oamenii din birou erau speriați. Se ascundeau. (...) Este foarte îngrijorător. Sincer, este înspăimântător că cineva poate intra pur și simplu într-un birou, cu o bâtă de baseball, lovind victime inocente”,  a mai spus Lisa Gardner, Poliția din Fairfax. 

Președintele Camerei Reprezentanților a condamnat incidentul

Politicianul a declarat că nu-și poate da seama care este motivul unui astfel de atac ”devastator”. Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, a reacționat prompt, condamâand incidentul. 

”Aș dori mai întâi să mă refer la atacurile odioase care au avut loc astăzi la biroul districtual al congressmanului Connolly. L-am sunat pe congressman pentru a verifica ce fac membrii personalului său. Ne rugăm cu toții pentru recuperarea rapidă a angajaților răniți și suntem recunoscători pentru acțiunile rapide ale forțelor de ordine”, a declarat Kevin McCarthy, președintele Camerei Reprezentanților.  

Presa americană notează că incidentul are loc în contextul creșterii violenței la adresa parlamentarilor sau a apropiaților acestora. Anul trecut, soțul lui Nancy Pelosi, fostă președintă a Camerei Reprezentanților, a fost atacat în propria casă. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE