Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Astronauții NASA în excursie. Susan Kilrain și Dominic Antonelli au vizitat repere turistice din România

Astronauții NASA care au fost invitații speciali ai evenimentului SpaceFest 2024 au mai rămas câteva zile în România, pentru a vizita câteva dintre reperele turistice importante de la noi din țară. O echipă Euronews i-a însoțit pe durata excursiei și vă prezintă imagini inedite cu aceștia.

Pe durata celor 4 zile în care au fost prezenți la Space Fest 2024, astronauții americani de la NASA au împărtășit din experiența lor, au înspirat tinerii cu poveștile lor de viață  și au vorbit despre drumul parcurs până au ajuns în spațiu. A venit apoi rândul lor să descopere locuri noi și să afle de la români povești interesante despre istoria și frumusețile țării noastre. La invitația Universitășii Politehnica București, Susan Kilrain și Dominic Antonelli au vizitat câteva dintre cele mai importante repere turistice din România.

Excursia a început la Castelul Cantacuzino din Bușteni , unde cei doi americani au fost impresionați de domeniul vast, dar și de arhitectura castelului.

A urmat apoi o experiență cu adevărat inedită, o călătorie cu mocănița veche de peste 100 de ani, care lega, pe o cale ferată îngustă, Sibiul de Agnita. Deși vagoanele mocăniței de pe Valea Hârtibaciului aveau un farmec aparte, cei doi piloți NASA au vrut să trăiască experiența chiar din locomotivă.

Astronauții, impresionați de priveliște

Ne-am îndreptat apoi spre pitorescul sat Biertan din inima Ardealului, parte din patrimoniul istoric al UNESCO. Aici peisajul este dominat de catedrala fortificată veche de peste 500 de ani.

În fine, ziua s-a încheiat cu o plimbare pe seară pe străzile pline de istorie ale orașului Sighișoara, iar astronauții au povestit apoi despre ce i-a impresionat.

Dominic Antonelli: „Am fost la un castel formidabil, am luat prânzul pe terasa cu o vedere minunată, ca familia regală ne-am simțit, a fost ceva deosebit. Am urcat pentru prima dată într-o locomotivă, eu am studiat ingineria dar n-am profesat așa că mi-am zis să fac pe inginerul pentru câteva minute. Vederea de sus de la Biertan, formidabilă, se vedea în toate direcțiile”

Susan Kilrain: „După 4 zile pline, azi o zi liniștită formidabilă, cu multe castele și fortărețe, zi minunată. Locomotivă de tren nu mai condusesem până acum, era atât de veche, nu se compară cu nimic experiența. Îmi plac mult orașele vechi.”

Ziua a doua a început cu cele mai importante simboluri ale Sighișoarei: turnul cu ceas, Catedrala Sfântul Iosif, scara acoperită, construită în anul 1642 și care duce către școala și biserica din deal. A urmat o scurtă oprire la Saschiz, unde astronauții au ținut să urce până în vârful turnului cu clopotniță din anul 1500. După care a urmat Brașovul cu o plimbare prin centrul vechi.

În fine, ultima zi a periplului a continuat pentru cei doi astronauți la castelele din zona văii Prahovei. O scurtă urcare cu trenulețul  la cetatea Râșnov, care era închisă pentru renovare, apoi Castelul Bran, cu legendarele povești legate de Dracula, care i-au captivat pe cei doi americani.

După care Susan și Dominic au ajuns la Castelul Peleș, ultima oprire și probabil una dintre cele mai impresionante construcții din România, care recent și-a deschis porțile și la etajele superioare, unde erau reședințele private. Gara Sinaia a fost locul de unde cei doi astronauți NASA și-au luat rămas bun , după o săptămână în care au oferit inspirație tinerilor români și au rămas apoi fascinați de frumusețile locurilor vizitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE