Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noua monedă cu valoarea egală cu bancnota de 10 lei va fi lansată pe 23 mai, cu prilejul aniversării a 350 de ani de la nașterea cronicarului Ion Neculce, transmite BNR.

Moneda este din argint, iar pe una dintre fețele ei apare o imagine a mănăstirii Putna și portretul domnitorului Ștefan cel Mare, suprapuse peste un text din lucrarea lui Ion Neculce ,,O samă de cuvinte”, din Letopisețul Tării Moldovei. Reversul monedei îi este dedicat cronicarului Ion Neculce și prezintă o imagine a unei mâini scriind cu pana.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470 de lei, fără TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi ale casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Tirajul maxim este de 5.000 piese. Stocurile online apar ca epuizate pe site-ul Băncii Naționale, însă în continuare există și posibilitatea achiziționării directe de la ghișeele sucursalelor regionale BNR, fără a fi necesară o rezervare, în limita stocului disponibil pentru vânzare directă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE