Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Antony Blinken, mesaj la plecarea din România: „Mulţumesc gazdelor noastre fantastice”

Secretarul american de Stat, Antony Blinken, a părăsit miercuri după-amiază România, după ce a participat la reuniunea miniştrilor de externe din NATO.

Înaltul oficial a mulțumit, prin intermediul unui mesaj pe Twitter, gazdelor și se arată satisfăcut de rezultatele discuțiilor purtate în cele două zile ale reuniunii.

„Mulţumesc prietenilor şi colegilor mei de la NATO şi gazdelor noastre fantastice din România. Am încheiat o serie productivă de întâlniri şi discuţii. Alianţa va continua să meargă înainte de pe o poziţie de forţă, leadership şi unitate”, este mesajul postat pe contul oficial de Twitter al secretarului american de Stat.

Acesta a mai transmis un mesaj pe aceeași platformă socială în care își arată prețuirea față de membrii Departamentului de Stat care fac o treabă foarte bună.

„Mulțumesc echipei Departamentului care a muncit din greu, profesionișii Ambasadei SUA la București, care se străduiesc să promoveze prioritățile noastre bilaterale, regionale și globale în România. Toți ați fost gazde fenomenale.”, a mai spus el.

Reuniunea miniştrilor afacerilor externe din ţările membre NATO s-a terminat miercuri. Mesajul comun transmis de miniștri: aliații NATO vor continua să sprijine Ucraina.

Jens Stoltenberg, declarații de presă înaintea reuniunii de la Palatul Parlamentului

Șeful NATO a spus că Putin trebuie împiedicat să câștige acest război și că Alianța a sprijinit și va continua să ajute Ucraina în războiul cu Rusia, inclusiv pentru a reconstrui infrastructura civilă bombardată de Moscova.

Stoltenberg a muțumit României pentru că este gazda acestui eveniment important al NATO. Oficialul a transmis că războiul nu trebuie să se extindă dincolo de granițele Ucrainei și de aceea Republica Moldova trebuie ajutată, un angajament căruia s-au raliat mai multe țări din NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE