Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, operat timp de trei ore. Vaticanul a anunțat care este starea de sănătate a Suveranului Pontif

Publicat de: Mirabela Vasile

Papa Francisc a fost operat abdominal, miercuri după-amiază, la spitalul Gemelli din Roma, a anunțat Vaticanul într-un comunicat.

07/06/2023 , 20:33

Operația la care a fost supus Papa Francisc a decurs fără complicații

Suveranul Pontif a fost supus unei intervenții chirurgicale care a durat trei ore. Medicii au reparat o hernie cauzată cel mai probabil de cicatricile unei operații din 2021. Vaticanul a anunțat că nu au existat complicații în timpul intervenției.

"Intervenția chirurgicală a fost încheiată: a avut loc fără complicații și a durat trei ore", se arată într-un anunț al Vaticanului, citat de Reuters.

Potrivit Vaticanului, echipa sa medicală a decis în ultimele zile că este necesară o intervenție chirurgicală și că se așteaptă ca acesta să rămână în spital câteva zile pentru a se recupera.

Papa Francisc a ajuns la spitalul Gemelli din Roma marți, pentru un control medical, a anunțat agenția de presă ANSA, citând surse care au cunoștință de acest lucru, potrivit Reuters.

Intervenția chirurgicală la intestin survine la doi ani după ce i s-au extirpat 33 de centimetri din colon din cauza unei inflamații și a unei îngustări a intestinului gros.

Papa, în vârstă de 86 de ani, a petrecut cinci zile în spital la începutul acestui an din cauza unei infecții pulmonare, iar luna trecută a lipsit de la audiențe din cauza febrei.

Papa Francisc, internat în spital în luna martie

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a suferit o infecţie respiratorie şi a fost spitalizat ”câteva zile”, în luna martie, potrivit Vaticanul, care evoca un examen medical programat, în contextul unor întrebări recurente despre sănătatea şefului Bisericii Catolice, relatează AFP

„Agenda Papei a fost eliberată, în eventualitatea continuării examenelor sale”, anunţă această sursă, precizând că este ”posibil” ca Francisc să petreacă noaptea la spital.

Potrivit cotidienelor italian Corriere della Sera, francez Le Figaro şi argentinian La Nacion, Francisc a sosit atunci la spital cu ambulanţa, în urma unor ”probleme cardiace”, contrar anunţului Vaticanului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE