Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ameninţare cu bombă într-un liceu, anunţată pentru a patra oară în acest an de acelaşi adolescent

Publicat de: Euronews

Un elev din Timiș s-a gândit să ofere tuturor colegilor săi o pauză de la cursuri așa că a sunat la 112 denunțând că în șoala sa este amplasată o bombă. În urma anunțului, aproximativ 50 de elevi și cadre didactice au fost evacuate din sălile de cursuri ale Liceului Catolic "Gerhardium", din zona ultracentrală a municipiului Timişoara.

Nu este prima lui încercare. Același elev a mai alertat autorităţile de trei ori în acest an, prin 112. Acesta a spus autorităților că în acelaşi liceu şi în alte locaţii ar fi amplasate bombe. În urma controalelor s-a constatat că alarmele au fost false, iar familia tânărului a fost amendată de fiecare dată.

Și de această dată, alarma cu bombă din Liceului Catolic "Gerhardium" a fost falsă iar familia elevului va fi din nou sancționată.

„Poliţiştii Secţiei 1 Urbane Timişoara au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta liceului situat în Piaţa Regina Maria din municipiul Timişoara s-ar afla o bombă. Imediat, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Timiş, pompierii şi echipaje medicale pentru stabilirea situaţiei de fapt, persoanele din incinta liceului fiind evacuate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o alarmă falsă, iar apelantul este un tânăr în vârstă de 16 ani, acesta urmând să fie sancţionat contravenţional", a transmis Biroul de presă al Poliţiei Timiş, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE