Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

All-Star Game 2024 a bifat opt recorduri. O performanță a lui Michael Jordan a fost egalată

Cel mai mare spectacol din NBA, All-Star Game, ajuns la ediția a 73-a, a fost scena a opt recorduri. Estul a învins Vestul cu 211-186, ceea ce a însemnat cel mai mare număr de puncte marcate în istoria acestui eveniment, 397. Precedentul record era stabilit în 2017, când s-au marcat 374 de puncte.

All-Star Game 2024. Estul a învins Vestul cu 211-186

Totodată, Estul a reușit cele mai multe puncte din istoria acestui eveniment, 211, după ce recordul anterior aparținea echipei Vestului, cu 196 de puncte marcate în 2016. A fost doborât de două ori și recordul de puncte înscrise într-o repriză: 193 în prima și 204 în a doua. Vechiul record era de 191 de puncte.

La capitolul numărului de puncte marcate de o echipă într-o repriză, a fost bifat alt record: Estul a avut 107 și s-a întâmplat în cea de-a doua repriză.

Însă și echipa pierzătoare a bifat recorduri. De exemplu, au fost cele mai multe puncte înscrise de o echipă care pierde.

La capitolul aruncări de trei puncte, Estul a reușit 42 și a bătut recordul stabilit de Team LeBron în 2019 (35). Însă Estul a mai doborât un record și în ceea ceprivește încercările de aruncări de trei puncte, 97. Recordul anterior a fost de 90 și a aparținut echipei LeBron, în 2019.

A fost record și la totalul aruncărilor reușite de trei puncte, cu 66 în tot meciul, față de recordul anterior, de 62, din 2019. Pe total, ambele echipe au avut 168 de încercări de trei puncte, iar recordul anterior era de 167.

VEZI GALERIA
9 imagini

Damian Lillard, MVP în All-Star Game 2024

Pe superba arenă Gainbridge Fieldhouse din Indianapolis, Damian Lillard a fost MVP. Fundașul lui Milwaukee Bucks a adunat 39 de puncte, 6 assist-uri și 3 recuperări. El a reușit 11 aruncări de trei puncte. Astfel, el a primit trofeul Kobe Bryant și a impresionat cu o ultimă aruncare din propria jumătate de teren.

Lillard este al doilea jucător din istorie care câștigă o probă sâmbătă, iar apoi devine MVP duminică. Primul a fost marele Michael Jordan, care, în 1988, a câștigat proba de slam dunk sâmbătă și duminică a fost desemnat MVP.

O performanță impresionantă a reușit și Karl-Anthony Towns, de la Minnesota Timberwolves, care a dat cele mai multe puncte din meci, 50, însă echipa sa a pierdut, dar realizarea sa este cu atât mai impresionantă cu cât el a marcat acele puncte în doar 28 de minute.

  • Echipa Estului: Giannis Antetokounmpo (căpitan), Bam Adebayo, Tyrese Haliburton, Damian Lillard, Jayson Tatum / Paolo Banchero, Scottie Barnes, Jaylen Brown, Jalen Brunson, Tyrese Maxey, Donovan Mitchell, Trae Young.
  • Echipa Vestului: LeBron James (căpitan), Luka Doncic, Kevin Durant, Shai Gilgeous-Alexander, Nikola Jokic / Devin Booker, Stephen Curry, Anthony Davis, Anthony Edwards, Paul George, Kawhi Leonard, Karl-Anthony Towns.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE