Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aderarea României la OCDE, o prioritate. Ce avantaje am avea

UPDATE. Premierul Nicolae Ciucă, aflat în vizită de lucru la Paris, i-a înmânat, joi, la sediul organizaţiei, secretarului general al OCDE,) Mathias Cormann, memorandumul iniţial privind aderarea României la OCDE.

Știrea inițială

Premierul Nicolae Ciucă se află la Paris, acolo unde va depune astăzi memorandumul privind aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. România încearcă de ani buni să intre în grupul țărilor membre OCDE, statut care ne-ar aduce, ca principale avantaje, mai multe investiții străine, dar și împrumuturi externe mai avantajoase.

„Pentru noi, miza aderării la OCDE este finalizarea unui proces considerabil de modernizare a României, care a fost deja consolidat prin integrarea în UE, dar și prin aderarea la NATO.

Invazia ilegală, neprovocată și nejustificată desfășurată de Rusia în Ucraina ne determină să consolidăm acțiunile internaționale și să ne aprofundăm cooperarea europeană și euroatlantică. Răspunsul României, similar cu cel al partenerilor noștri, este în continuare ferm și clar, nu numai prin sprijinirea directă a Ucrainei, ci și prin punerea în aplicare a măsurilor restrictive luate al căror scop principal este de a reduce la maximum sursele de finanțare pentru mașinăria de război a Federației Ruse”, a declarat premierul

Şeful Executivului a mai declarat că războiul, criza energetică şi alimentară, inflaţia ridicată nu sunt veşti bune, dar România are soluţii la îndemână.

„În cazul României, eforturile sunt canalizate spre investiţii şi sprijin pentru cei mai afectaţi de crize. Pe termen lung, principalul factor care va influenţa evoluţia PIB-ului este acumularea de capital, prin continuarea implementării unor proiecte de investiţii viabile şi demararea unora noi, impulsionate în mare măsură prin fonduri UE. De aceea, una dintre priorităţile principale ale Cabinetului meu este de a avea o colaborare deschisă între investitori şi Guvern în vederea găsirii împreună a celor mai bune soluţii de dezvoltare”, a transmis Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE