Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început Festivalul de Film de la Veneția, a 80-a ediție. Trei lungmetraje biografice, în centrul atenției

A început cea de-a 80-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția. Până pe 9 septembrie 2023, cinefilii vor putea urmări lungmetraje regizate de nume mari precum Bradley Cooper, Sofia Coppola și Michael Mann.

Festivalul de Film de la Veneţia, cel mai vechi festival cinematografic din lume

Luminile și covorul roșu sunt pregătite pentru Festivalul de Film de la Veneția. În contextul grevei de la Hollywood, multe vedete au decis să nu participe la festival. Cu toate acestea, insula Lido va fi transformată în următoarele zile într-o galerie cinematografică.

Cea de-a 80-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția începe săptămâna aceasta cu o listă impresionantă de filme, atât europene, cât și americane. În ciuda grevelor din SUA, mai mulți actori vor fi prezenți pe Lido, printre care Adam Driver și Jessica Chastain. Amândoi au primit o dispensă specială din partea sindicatelor pentru a-și promova filmele.

Evenimentul este deosebit de important pentru Veneția, deoarece nu este doar primul festival din sezonul de toamnă, ci și un festival care și-a câștigat reputația de a prezenta în premieră filme importante, premiate cu Oscar.

Primele zvonuri din acest an sugerează că Maestro al lui Bradley Cooper, Ferrari al lui Michael Mann și Priscilla Presley, regizat de Sofia Coppola, vor fi „vedetele” festivalului.

În plus, un alt titlu așteptat cu nerăbdare ar fi și Origin, de Ava DuVernay, care explorează rasismul înrădăcinat în SUA. În plus, este un moment istoric, Ava DuVernay devenind prima regizoare afro-americană care are premiera în competiția de la Veneția.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE