Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A căzut Guvernul din Țările de Jos, condus de Mark Rutte. Motivul? Divergențele privind primirea refugiaților

Negocierile lungi și tensionate din Țările de Jos, cu privire la politica pentru refugiați, nu au avut efectul scontat, iar Guvernul premierului olandez Mark Rutte a căzut, conform AFP.

Politica de primire a refugiaţilor trebuia să se concretizeze în anumite măsuri privind migrația și acordarea de azil, dar cele patru partide din coaliția aflată la putere nu s-au pus de acord, deși au negociat trei zile, iar diferențele erau mult prea mari.

Gestionarea acordării de azil refugiaților a dus la căderea guvernului olandez

Practic, guvernanții nu s-au pus de acord în ceea ce privește modul de a limita numărul solicitanţilor de azil în Ţările de Jos. Inițiativa a aparținut partidului conservator al lui Mark Rutte și de aici au plecat disputele, iar două dintre cele patru partide au refuzat să-i susţină propunerile.

Rutte a cerut sprijin pentru propunerea vizând restricţionarea intrării copiilor refugiaţilor de război aflaţi deja în Ţările de Jos şi de a face familiile să aştepte cel puţin doi ani înainte de a putea fi reunite.

"Guvernul nu a reuşit să ajungă la un acord asupra măsurilor care trebuie luate cu privire la limitarea fluxului de solicitanţi de azil. Aceasta este ceea ce a raportat Guvernul la Haga. Acesta este astfel sfârşitul guvernului Rutte IV", se arată pe site-ul televiziunii publice olandeze NOS.

Cererile de azil în Ţările de Jos au înregistrat o creștere cu o treime anul trecut și au ajuns la peste 46.000. Guvernul a estimat că ele ar putea depăşi 70.000 în 2023, peste recordul stabilit în 2015.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE