Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

50 de milioane de euro din PNRR pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace

50 de milioane de euro din PNRR au fost alocați pentru înființarea a 150 de centre de zi pentru copii din familii sărace și zone defavorizate. Măsura ar urma să prevină abandonul școlar și să-i sprijine pe părinții ajunși în situații dificile.

Primăriile pot depune proiecte de reabilitare, modernizare sau înființare de centre noi, singure sau în colaborare cu furnizori privați de servicii sociale.

În timpul zilei, copiii vor primi mese calde, îngrijire și consiliere psihologică, își pot face temele, iar seara se reîntorc în familie.

România, locul trei în UE la abandonul școlar

Ghidul pentru aplicații și formularele necesare se găsesc pe site-ul Ministerului Familiei. Perioada pentru depunerea aplicațiilor este deschisă timp de două luni, până pe 9 ianuarie anul viitor.

România este pe locul trei în Europa după rata abandonului școlar, după Spania și Malta, arată statisticile Eurostat.

„Premieră pentru România! Investim 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace. Invit toţi primarii de municipii, oraşe sau comune să depună proiecte pentru a putea ajuta cât mai mulţi copii. Începând de astăzi, timp de două luni, aşteptăm dosarele în acest program finanţat prin PNRR. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a lansat apelul pentru depunerea proiectelor în cadrul Componentei 13 - Reforme sociale din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), Investiţia I.1. Începem procedurile pentru construcţia celor 150 de centre de zi pe care ni le-am asumat în PNRR, o investiţie de peste 50 de milioane de euro”, a anunţat Gabriela Firea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE