Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu vrea să-l determine pe Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria București: "Vom depăși orgoliile"

Coaliția PSD / PNL l-a retras pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria București și cele două partide au ales să meargă cu candidați separați, Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja din partea PNL.

Numai că ambele partide au o mare problemă, Cristian Popescu Piedone. Primarul sectorului 5 candidează și el, iar cifrele din sondaje îl plasează la luptă mare cu actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan. Astfel, Marcel Ciolacu nu a ascuns faptul că se gândește la o modalitate de a-l face pe Piedone să iasă din cursă.

Ciolacu vrea să-l determine pe Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria București

"O să îmi permit, prin intermediul dumneavoastră, să fac un apel şi la un alt prieten al meu, prieten al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că, în viaţă, trebuie să ne aşezăm la masă, să nu avem orgolii şi să reuşim, cum a reuşit această echipă la Sectorul 2, să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti.

Experienţa, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă atunci când a fost primar general al Capitalei Gabriela Firea confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general. Sunt ferm convins că domnul Piedone va primi mesajul meu şi, împreună, vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim", a spus Marcel Ciolacu, prezent la lansarea candidaturii lui Rareș Hopincă pentru Primăria Sectorului 2.

De altfel, Cristian Popescu Piedone a făcut parte din PSD în 2001, iar unele voci spuneau că el ar putea fi susținut de PSD, doar pentru ca Nicușor Dan să nu câștige alegerile. Numai că edilul sectorului 5 a spus clar că nu se gândește la așa ceva și candidează din partea partidului în care se află acum, PUSL.

Luptă strânsă în sondajele pentru Primăria București

În ultimul sondaj, cel făcut de către Verified, la comanda lui Nicușor Dan, actualul edil al Bucureștiului are cele mai mari șanse de a câștiga un nou mandat, cu un procentaj de 46,1%. El este urmat de primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, cu 41,1%. Candidatul ales de coaliția PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, ar obține doar 10,01% dacă alegerile ar avea loc în aceste zile.

La începutul lunii aprilie, alt sondaj, dar făcut de CURS, îl plasa pe Cristian Popescu Piedone pe primul loc în intenția de vot, cu 38%, urmat de Nicușor Dan, cu 27%, și de Cătălin Cîrstoiu, cu 23%.

În prima parte a lunii martie, într-un alt sondaj făcut de ISCOP, Cristian Popescu Piedone era dat drept câștigător în toate scenariile în care ar candida, cu un avans mic în fața lui Nicușor Dan. Însă atunci încă nu era inclus în luptă Cătălin Cîrstoiu, din partea PSD-PNL, ci Sebastian Burduja. Astfel, Piedone ar fi câștigat alegerile, cu 40,4%, urmat de Nicușor Dan, cu 39,3% și de Burduja, cu 16%.

În februarie, când Piedone încă nu anunțase că va candida la Primăria București, scenariile prevedeau un duel între Nicușor Dan și Gabriela Firea, iar actualul edil era câștigător în sondaje.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE